2017-10-30 08:33:45• hírek • Szatmár.ro

Termésnap az erdődi óvodában

Az óvónők október 27-én, pénteken 10 órai kezdettel nyitották meg a programot Lécz Aurica igazgatónő vezetésével.

A rendezvény célja az volt, hogy közös programot szervezzenek a gyermekek és a szülők számára. Az óvónők, Lecz Aletta, Mutter Andrea, Keresztesi Noémi, Roter Inez, Toma Mirela és Libotean Carmen feladatokat készítettek, ki-ki a maga csoportjának, hogy a szülők és a gyermekek együtt ügyeskedhessenek.

A kiscsoport számára szerveztek krumpliszedő versenyt, krumplipucoló versenyt, gyümölcssaláta készítést, de tornyot is építettek, például almából, közben szüreti dalokat énekeltek és sokat táncoltak. A középső csoport is kedves feladatokkal töltötte az időt, többek között figyelem játékkal  (Megy a kukorica), ügyességi játékkal (Hamupipőke), de mozgásos székfoglalót is játszottak, gyertyatartót készítettek, melyet termésekkel díszítettek, őszi és szüreti énekeket énekeltek és együtt táncoltak. A vegyes román csoportban staféta-, figyelem- és ügyességi játékokat játszottak felhasználva az őszi terméseket, közösen énekeltek, sütőtököt sütöttek, amit meg is ettek.      

A nap különlegessége az volt, hogy Beatrice Rutishauser Ramm, a svájci projekt kidolgozója is részt vett a tevékenységeken, ahol újszerű tanácsokkal látta el az óvónőket. A közös program vidáman telt együtt, örültek a szülők és a gyermekek, mindenki élményekkel gazdagon tért haza.

A „Termés Napja” program a szülők megvendégelésével zárult, ami remek hangulatban telt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: